Tegenwoordig hebben we in Nederland geen hele koude winters meer. We merken ieder jaar dat de koude dagen niet meer zo koud zijn als vroeger en het is al lang geleden dat er veel sneeuw heeft gelegen. Winter betekent niet alleen kou, maar ook feestdagen en een warm gevoel creëren. Nu het warme is kunnen we makkelijker langer buiten zitten. Ook tijdens de winterdagen! Het voordeel is de frisse lucht na een lange dag binnen zitten of genieten van een zonnige winterdag. Denk aan alle (warme) wijntjes en met zijn allen barbecueën. Hoe kun je je tuin winterproof maken?

Zorg voor warmte

Ondanks dat het niet iedere dag -10 is, is het nog steeds winter en is het belangrijk dat je je warm aankleedt voordat je naar buiten stapt. Helemaal wanneer je gaat ontspannen koel je meer af en kun je het nog sneller oud krijgen. Zorg voor een warme winterjas met losse kleding eronder. Vergeet ook niet dikke sokken en de juiste schoenen aan te doen. Zo lang je voeten warm zijn hoef je je niet druk te maken over de rest van je lichaam, omdat je lichaam zo minder snel afkoelt.

Verder kun je ook warmte creëren door een pelletkachel kopen zoals bijvoorbeeld de Rika pelletkachels. Terrasverwarming heb je in verschillende soorten en maten. Je kunt ze ophangen of neerzetten. Je hebt terrasverwarming op gas of een elektrische. Kijk van tevoren goed waaronder je de terrasverwarming wilt plaatsen. Niet elke afdak is gemaakt voor iedere soort terrasverwarming en problemen met gas willen we natuurlijk voorkomen.

Accessoires

Een warm gevoel creëren doe je met de juiste accessoires. Denk hierbij aan leuke kussens met grote, warme dekens. Je kunt een kleine keuken aanbouwen waar je thee, koffie en chocolademelk kunt maken. Daarnaast kun je ook buiten een platenspeler plaatsen of boxen waar je muziek laat afspelen.