heb ik soa

Doorgaans voel ik mij altijd gezond. Ik bezoek de huisarts dan ook niet vaak. Gemiddeld eens per 3 jaar. Af en toe voel ik mij minder goed. Laatste tijd was ik snel vermoeid, had ik last van een bleke huid en was ik snel buiten adem. In plaats van gelijk de huisarts te bellen, heb ik eerst zelf onderzoek gegaan. Benieuwd hoe dit gegaan is? Ik vertel het je in deze blog! Heb je zelf nog tips op medisch vlak? Deel jouw tips gerust onderaan deze blog. Ik ben erg benieuwd naar je tips! 

De symptomen van een ijzertekort

Snel moe, een bleke huid en snel buiten adem. Toen ik dit intoetste in Google, kwam ik uit bij meerdere websites die aangeven dat er wellicht sprake is van een ijzertekort. Ik let er hierbij altijd op dat het om betrouwbare websites gaat. Zo kwam ik uit bij het Voedingscentrum

Zelf testen of ik een ijzertekort heb

Nu kon ik natuurlijk een afspraak maken bij de huisarts. Ik heb echter best een drukke baan en een gezinsleven ernaast. Het komt mij daarom niet altijd uit om de huisarts te bezoeken. Natuurlijk zou ik dat wel doen als ik denk dat er iets ernstigs met mij aan de hand is. In dit geval ben ik gaan zoeken of er manieren zijn om zelf te testen of er bij mij sprake is van een ijzertekort. Ik kwam terecht op de website van ‘How Are You Diagnostics’. Zij leveren testen die thuis kunt doen. Naast coronatesten leveren zij ook diverse andere testen. Ook een test om te bekijken of je last hebt van een ijzertekort. Ik bleek inderdaad een ijzertekort te hebben en heb actie kunnen ondernemen! 

Zo zie je maar, sommige testen kun je ook thuis doen. Natuurlijk raad ik je aan altijd een huisarts te bezoeken als je denk iets (ernstigs) onder de leden te hebben.