Zaken die vroeger heel normaal waren (en nu niet meer)!

roken binnen

Wijsheid komt met de jaren. Dat is een uitspraak die je vaak al eens hebt gehoord. Zo waren vroeger sommige dingen heel normaal, terwijl je hier nu heel raar van op zou kijken. In deze blog gaan we het hier over hebben. Welke dingen vond jij vroeger heel normaal en vind je nu best raar? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog! 

Roken in openbare ruimtes

Roken in openbare ruimtes was vroeger heel normaal. In de trein, in het vliegtuig en zelf in de buurt van kleine kinderen. Iedereen deed het. Roken was volkssport nummer één. Dat is nu wel anders. Roken is nu bijna overal uitgebannen. Wanneer je nu in het vliegtuig (of op het vliegveld) een sigaret opsteekt, kun je een fikse boete verwachten. Ook hotelkamers zijn voorzien van rookmelders. Rook je in de hotelkamer en komen ze erachter? Dan is de boete vaak hoger dan €300! 

Het gebruiken van asbest

Vroeger werd er in de bouw veel gebruik gemaakt van asbest. Asbest werd veel gebruikt in de bouw. Asbest is namelijk sterk, slijtvast en bestand tegen hoge temperaturen. En niet geheel onbelangrijk: asbest is goedkoop. Pas later werd bekend dat asbest voor gezondheidsklachten kan zorgen. Wanneer men asbest inademt, kan dit kanker veroorzaken. Daarom zijn er vandaag de dag bedrijven nog steeds bezig met asbestverwijdering. Heb jij een bedrijf nodig voor asbestverwijdering en dakrenovatie? Schakel dan Kok Dak & Wand in!

Inbellen om te internetten

Wilde je vroeger gebruik maken van het internet? Dan had je een modem nodig en diende je ‘in te bellen’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *