Lees in deze tekstblog over de werkbank. Meestal is deze compleet met een bankschroef om iets vast te klemmen, en uiterst handig een gereedschapsbord. Zo heb je alles bij de hand om kleine reparaties uit te voeren. Soms wordt een werkbank kant en klaar gekocht. Dan is er vaak een handig opberg rek of systeem onder de tafel. Maar meestal wordt de gehele set zelf gemaakt. Van hout een tafel, onderin opbergruimte, en het gereedschapsbord. Als extra opbergruimte hangt er vaak een oud keukenkastje aan de muur, en zo heb je een handige hoek voor onderhoud en reparaties aan van alles.

Altijd handig

Een werktafel in de schuur of kelderbox is altijd handig. Sterker nog, je verdient het terug omdat je zelf dingen kan repareren. Het werkblad is nieuw niet mooi om te zien, het werkblad moet leven. Nadat je van alles van een nieuwe laklaag hebt voorzien is de bank pas mooi vanwege de verfdruppels. Om die reden hangt dan ook vaak een oud keukenkastje bij de bank, want daarin staan immers de restjes verf. Belangrijk is de werkhoogte. De bovenkant van het werkblad is ongeveer 95 centimeter van de vloer. Als het lager is krijg je snel lage rugklachten. Over het algemeen is de maatvoering goed.

De knutselhoek

Voor veel mensen is klussen en doe-het-zelven een hobby. Zulke mensen hebben de beste voorzieningen in hun schuur of garage. Vaak kan alleen de eigenaar alles vinden, naast het keukenkastje met verfresten en het gereedschapsbord, zijn er tal van bakjes met boutjes, moertjes, schroefjes, spijkers, en pluggen. De doe-het-zelver is dan graag bezig op die plek om van alles in elkaar te knutselen. Het is een hele knutselhoek voor de hobby. Stevige werktafels met een bankschroefje en gereedschapsbord is dan ook niet meer weg te denken, en zullen altijd blijven. Al is het alleen al voor de doe-het-zelver die knutselen als hobby heeft. Zulke mensen kunnen niets met een lege schuur garage of kelderbox.