Wat zijn de mooiste bergen van de wereld?

Wil je graag genieten van een landschap met een waterval tussen de bergen of van een bergachtig gebied met een rivier? Je kan natuurlijk een tuinposter maken met een berglandschap zodat je er vanuit je luie stoel van kan genieten, maar er gaat niets boven de bergen in het echt zien. Wil je weten welke bergen tot de mooiste van de wereld behoren? Lees dan gauw verder. 

De Dolomieten in Italië

De Dolomieten vormen samen een enorm berggebied in Italië. Beroemd vanwege de steile rotsachtige wanden. Je kan hier continu blijven genieten van de schoonheid van dit berggebied. Of dit nou is wanneer de bergen bedekt zijn met sneeuw, met zonsopkomst of zonsondergang, het blijft een adembenemend gezicht. Voornamelijk door de steile wanden behoren deze bergen voor heel veel mensen tot hun favoriet. Het is namelijk een echte uitdaging om met zo’n steilte een berg te beklimmen. 

De Matterhorn in Zwitserland

Een van de bekendste bergen in Europa is de Matterhorn. Bekend vanwege zijn piramidevormige uiterlijk. Deze berg is gelegen op de grens tussen Zwitserland en Italië en bereikt een hoogte van 4478 meter. Daarmee is het voor bergbeklimmers een hele uitdaging om de top te bereiken. Voor de mensen die niet ervaren zijn in het beklimmen van bergen, een wandeling aan de onderkant van de berg is ook prachtig. 

Mount Fuji in Japan

Deze berg wordt in Japan gerekend tot één van de ‘Drie Heilige Bergen’. Dat is niet voor niks, het is namelijk een echte schoonheid om te zien. De berg bereikt een hoogte van 3776 meter en als je de top wilt bereiken, geniet er dan maar extra veel van, want volgens Japanse mythen mag je deze berg maar één keer in je leven beklimmen. 
Is reizen toch even iets te veel? Bestel dan vandaag nog jouw tuinposter op www.despandoekgigant.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *