Wil je binnenkort een feest organiseren? Dat kan soms lastig zijn, zeker als het een groter feest is en wanneer dit je eerste keer is. Je moet met meer dingen rekening houden dan bij een huisfeestje. Gelukkig hoeft het organiseren vaneen feest helemaal niet zo moeilijk te zijn als je het op de juiste manier aanpakt. Wij delen hieronder een aantal tips voor het organiseren van een leuk feest op een relaxte manier.

Plan

Wat wil je precies met het feest? Sommige feesten worden met een bepaald doel georganiseerd. Zorg ervoor dat dit doel duidelijk is en stel een plan op. In het plan bespreek je het thema en het budget. Vanuit dit onderwerp werk je het plan verder af. Denk hierbij aan spullen die je nodig hebt, het aantal mensen die je wilt uitnodigen, het tijdstip, de locatie en meer.

Spullen

Je hebt veel spullen nodig. Bij een buitenfeest is het belangrijk dat dingen zoals een toilet toegankelijk is voor iedereen. Zoek online naar een toiletwagen verhuur zodat je dit op een zichtbare plek kunt plaatsen.

Ook heb je genoeg eten en drank nodig. Is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen drank meeneemt? Laat dit duidelijk weten in de uitnodiging zodat men niet voor verrassingen komt te staan. Vergeet ook niet een EHBO doos bij de hand te hebben mocht er toch iets fout gaan. Zo ben je op alles voorbereid en kunnen eventuele problemen snel opgelost worden.

DJ

Een DJ vinden kost wat tijd. Muziek en een feestje gaan samen. Neem dus goed de tijd de juiste DJ te boeken voor je feestje. Vergeet ook niet de juiste geluidsinstallatie aan te schaffen. Is een DJ boeken te duur? Probeer via via iemand te vinden die voor je kan draaien op het feestje. Er is vast iemand die een ander goed kent en korting kan regelen voor een paar uur draaien.