Vanuit organisaties ontstaat vaak de vraag naar een onafhankelijk advies, onderzoek en strategie. Dat komt doordat je intern te maken kan hebben met belangenverstrengelingen waardoor je tegen complicaties aan kan lopen. Uiteraard wil je deze met je bedrijf ontwijken en op een zo onafhankelijk mogelijke manier Hiervoor heb je wel een bedrijf of adviseur nodig die je hierbij kan helpen. Maar wanneer is dit allemaal relevant voor jouw bedrijf? Lees rustig verder.

Onafhankelijk feitenonderzoek

Heb je te maken gehad met problemen binnen je organisatie waarbij je achter de feiten moet komen? Dan is een onafhankelijk feitenonderzoek cruciaal. Er wordt een onderzoek uitgevoerd waarmee je kan achterhalen wat de feiten zijn. Dit is voornamelijk belangrijk wanneer er een verdenking is van bijvoorbeeld fraude of belangenverstrengeling. Dit kan zorg voor grote problemen voor je organisatie waardoor je alles moet laten onderzoeken.

Besteding geld

Binnen veel organisaties, maar ook publieke sectoren, is er een potje beschikbaar met daarin een hoop geld. Vanuit hier kan er een bedrag worden uitgegeven aan projecten. Maar, waar geld is, vind fraude plaats. Op het moment dat er een verdenking van belangenverstrengeling is moet er voor gezorgd worden dat er word achterhaal hoe dit geld is besteed, aan wie en waarom aan dat specifieke project. De onderste steen moet boven gehaald worden.

Raadsonderzoeken

Binnen het bestuur vinden er helaas ook vaak vreemde zaken plaats. Op het moment dat je het idee hebt dat er een raadsenquete nodig is, om de raad te onderzoeken, dien je een onafhankelijk evaluatiebureau in te huren. Vanuit hier worden er enquetes afgenomen en kan er een verdenking plaatsvinden. In het geval dat er niks vreemds is gebeurd worden de enquetes vaak niet vrijgegeven.

Problemen?

Heb je enige vorm van problemen binnen jouw organisatie? Neem dan gerust contact op.