VVE uitbesteden of zelf doen? Wij hebben het uitgezocht

VVE uitbesteden

De zaken die bij een VVE bestuur horen doen veel bewoners van een appartementencomplex gewoon zelf. Toch is het ook mogelijk om dit uit te besteden aan een VVE managementbureau. Is het nu handiger om de VVE uit te besteden of om het toch zelf te doen? Wij helpen je bij de juiste keuze. 

Wat is VVE en een VVE managementbureau?

Wanneer je een appartement koopt, ben je automatisch lid van Vereniging van Eigenaars (VVE). De VVE is verantwoordelijk voor het onderhoud van het hele gebouw. Een VVE managementbureau neemt het beheer en onderhoud over van het huidige VVE bestuur in het appartementcomplex. Dit gaat over verschillende dingen, zoals het algemeen beheer en onderhoud, maar ook het financiële beheer en het technisch beheer. VVE beheer zit door heel Nederland. Ben je bijvoorbeeld woonachtig in Amersfoort? Hier zit dan een VVE beheer Amersfoort, maar ook in het noorden en zuiden zijn VVE managementbureaus gevestigd. 

De kosten van een VVE en VVE managementbureau

Snel en kort gezegd is het uitbesteden van de VVE veel duurder dan het zelf doen. Je neemt namelijk mensen in dienst die (bijna) alle taken overnemen. Hierdoor betaal je een stuk meer dan wanneer je het zelf doet. Toch hebben VVE beheerders goede contacten waarmee ze ook bepaalde kortingen krijgen die voordelig zijn voor de bewoners. 

Wat ook valt onder de kosten, is het financiële hoofdstuk van de VVE. Bij een klein appartementencomplex is dit nog te overzien en makkelijker zelf te doen. Is het appartementencomplex groter, dan worden ook de financiële zaken groter. Hierom is het toch fijner om dit aan experts over te laten.

VVE en VVE managementbureau: Uit handen geven scheelt tijd 

Het uitbesteden van de VVE bespaart je enorm veel tijd. Mensen die zelf het beheer van de VVE op zich nemen, merken als snel dat hier behoorlijk wat uren inzitten. Niet alleen overdag, maar ook nog laat in de avond ben je hier soms nog mee bezig. Dit wil je waarschijnlijk liever niet. Hierom is het beter om het beheer uit te besteden. 

Alles van goede kwaliteit bij een VVE en VVE managementbureau

Van offertes aanvragen, financiële zaken op orde hebben, andere partijen zoeken en verzekeringen regelen: het papierwerk van de VVE is vaak ontzettend veel en het is fijn als dat in handen is van iemand met goede kennis. Beheerders hebben deze kennis, vooral op het gebied van de technische en juridische zaken. Dit bespaart de VVE veel tijd bij ingewikkelde procedures of het aanvragen van vergunningen.

Doe voordat je de VVE uit handen geeft goed onderzoek naar het desbetreffende VVE managementbureau en ga na wat jullie VVE belangrijk vindt. Dan maak je gegarandeerd een goede keuze. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *