Trendy horloges van dit moment

Niet alleen op het gebied van kleding, maar ook op het gebied van sieraden en accessoires, zijn er tal van trends te zien. Sommige trends gaan jarenlang mee en sommige zien we na een seizoen alweer verdwijnen. Horloges worden de laatste jaren wel steeds vaker gedragen, zowel door vrouwen als door mannen. Het is een populair item wat niet mag ontbreken aan een outfit. Maar wat zijn de trendy horloges van dit moment? Wij zochten het voor je uit!

Retro en klassiek

Veel horloges die je momenteel ziet hebben een retro of klassiek design. Dit houdt in dat de klokjes vaak klein zijn en de bandjes neutraal en smal. Deze look komt oorspronkelijk uit de jaren 50, 60 en 70, maar is nu weer helemaal terug! De elegante en klassieke uitstraling kan ideaal gecombineerd worden met een nette outfit én een casual outfit.

Minimalistisch

Een andere trend die we veel gaan zien is minimalisme. Minimalistische merk horloges waren afgelopen seizoenen ook al onderdeel van het straatbeeld, maar zullen zeker nog voor een langere tijd blijven bestaan. Bij deze trend geldt: less is more. De horloges maken een terugkeer naar eenvoud en bescheidenheid, met uurwerken en bandjes met een simpel design.

Minder poespas

Om even terug te komen op de minimalisme trend, sluit deze trend er naadloos op aan. We zien namelijk steeds meer horloges met alleen drie wijzers en verder geen attributen. Vroeger hadden veel horloges een stopwatch, datumaanduiding of bepaalde metertjes, maar dit zien we steeds minder. We gaan terug naar de basisfunctie van een horloge, namelijk alleen de tijd zien. Dit betekent dus een uurwerk met wijzers en verder geen onnodige functies.

Blingbling

Hoewel we niet iedereen kunnen verblijden met de minimalisme trend, zijn er ook zeker nog horloges die wél in het oog springen. Zo zien we horloges met kristalletjes voor de dames en voor de heren chrome horloges.