Of je nu gaat verhuizen of je huidige huis gaat verbouwen: het is een proces waar veel bij komt kijken. Je moet namelijk veel regelen en een verbouwing kost meestal best wat tijd. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid te werk gaat om eventuele tegenslagen te voorkomen. Ben jij van plan om binnenkort te gaan verbouwen? Wij geven je graag een aantal tips waarmee je dit een stuk makkelijker maakt.

Plan van aanpak
Voordat je als een malle aan de slag gaat, is het goed om eerst een plan van aanpak te maken. Hierin beschrijf je wat je precies wilt en wat er moet gebeuren om dit te realiseren. Zo maak je een berekening van alle materialen die je nodig hebt en kun je ook beter in indicatie van de kosten maken. Als je niet zeker weet hoe je het wilt hebben, kun je inspiratie opdoen op internet of in woonmagazines.

Houd rekening met extra kosten en tijd

Een verbouwing loopt vaak uit en soms kost dit ook meer dan gepland. Houd er daarom altijd rekening mee dat je wat extra budget achter de hand hebt én dat je eventueel kunt uitlopen in tijd. Bereken ook kosten zoals voor het inhuren van aannemers of het huren van een puincontainer. Dit soort indirecte kosten worden vaak door veel mensen nog wel eens vergeten.

Vergunningen

Voor sommige verbouwingen zul je toestemming moeten vragen aan de gemeente of vergunningen aan moeten vragen. Zoek daarom altijd van te voren uit of dit ook geldt voor jouw verbouwing. Als je niet zeker weet of dit voor jou van toepassing is, kun je altijd advies vragen aan de gemeente of dit opzoeken op internet. Sommige aannemers regelen zelf al de vergunningen, dus hier hoef jij je dan al geen zorgen meer over te maken.