Tips voor het opzetten van een goed magazijn

Het magazijn van een bedrijf is heel belangrijk. Hier worden de producten opgeslagen en het is daarom van groot belang dat dit goed wordt gedaan. Er zijn redelijk wat aspecten die komen kijken bij een goede magazijninrichting. Zo moet je rekening houden met personeel, locatie, magazijnstellingen en keuringen. In deze blog vertellen wij je waar je allemaal aan moet denken bij een goede magazijninrichting.

Locatie

De locatie is het eerste punt waarmee je te maken krijgt bij de inrichting van een magazijn. Het is belangrijk dat je een goede locatie uitkiest voor je magazijn. De locatie is namelijk niet iets wat je zomaar kan veranderen zonder veel geld uit te geven. Houd bij het kiezen van je locatie dus rekening met reistijd en doorgroeimogelijkheden. Het zou zonde zijn om na een half jaar alweer te moeten verhuizen.

Ga voor een slimme inrichting

Het goed inrichten van een magazijn is nog belangrijker dan de locatie. Probeer zo effectief mogelijk om te gaan met de ruimte die er beschikbaar is. Kies daarom voor smalle gangen, dit betekent meer opslagcapaciteit. Maak de gangen ook weer niet te klein zodat heftrucks of andere machines nog wel de ruimte hebben om zich door het magazijn te bewegen.

Keuringsplicht

Magazijnstellingen, zoals een bandenstelling of grootvakstelling, dienen door een deskundige te worden gekeurd. De keuring moet ervoor dat de werkplek veilig is. We hebben vast wel eens een filmpje voorbij zien komen waar het gruwelijk mis gaat in een magazijn. Dit wil je bij jouw bedrijf natuurlijk voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *