Tips voor het ontwerpen van je eigen kleding

Het ontwerpen van je eigen kleding is een ideale uitkomst voor de modeliefhebbers en creatievelingen onder ons. Je bepaalt helemaal zelf hoe de kleding eruit moet komen te zien en hierbij hoef je alleen maar je fantasie de vrije loop te laten. Toch vergt dit de nodige inspanning en moet je vooraf ook onderzoek doen naar wat je precies moet doen. Om je een eindje op weg te helpen geven wij je graag een aantal tips voor het ontwerpen van je eigen kleding!

Naaiartikelen

Voordat je enthousiast stoffen gaat kopen, is het belangrijk dat je van te voren alle benodigde materialen in huis haalt. Op internet staan diverse lijstjes met spullen die je kunt afvinken. Zo heb je een naaimachine nodig, naalden, scharen, draad en diverse tangetjes. Verdiep je van te voren hier dus goed in en zorg dat jouw atelier compleet is voordat je aan de slag gaat.

Design

Als je gaat beginnen met ontwerpen is het makkelijker om vooraf een design te tekenen en deze later pas te gaan maken. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een T-shirt ontwerpen op papier, waardoor je dus ook inzicht krijgt of het idee dat je in je hoofd had leuk staat en of er nog iets aangepast moet worden. Als je de tekening eenmaal definitief hebt, kun je gaan beginnen met het ontwerpen zelf. 

Naaicursus

Voor het maken van de kleding heb je enige kennis nodig. Daarom raden wij je aan om vooraf een naaicursus te volgen of om jezelf goed in te lezen op internet. Zeker als je van plan bent om de kleding te gaan dragen, is het handig als de kleding stevig is en goed in elkaar zit. Je wilt natuurlijk niet dat je mooie kleding na een paar weken alweer uit elkaar valt of kapot gaat.