We kunnen tegenwoordig allemaal niet meer zonder onze telefoon. Aangezien tegenwoordig ook al onze financiële zaken, e-mail en social media accounts hier op staan, is het wel handig als je een goede telefoon hebt. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van een nieuwe telefoon? Wij leggen het je graag uit in dit artikel. Lees dus snel verder!

Los toestel of een abonnement?

Als je een nieuwe telefoon gaat kopen, zul je eerst moeten bedenken of je een los toestel koopt of een toestel die bij een abonnement aangeboden wordt. Als je een toestel los koopt, heb je een sim only abonnement nodig en betaal je dus de aankoopprijs van het toestel in één keer. Bij een abonnement bij een bepaalde provider kan je de aankoopprijs vaak gedeeltelijk over de abonnementsperiode betalen. Je zult voor jezelf dus moeten uitrekenen met welk abonnement je goedkoper bent, gezien over een aantal maanden/jaren.

Merk telefoon

Tegenwoordig zijn er onwijs veel soorten merken en soorten toestellen. Vroeger hadden we de keuze uit slechts een aantal telefoons of portofoons, maar nu weet je niet meer waar je het zoeken moet. De meest bekende merken zijn Iphone, Samsung, Sony en Huawei. Welk model het beste bij jou past, hangt af van wat je er mee gaat doen. Zo is ook het besturingssysteem belangrijk. Apple werkt bijvoorbeeld met een heel ander systeem dan Android. Vergelijk dus voor jezelf wat je het beste vindt werken. Je kunt hiervoor even langsgaan bij een elektronicawinkel en de toestellen even uitproberen. Verder kun je bij het kiezen van een telefoon ook kijken naar de opslagruimte, de camera en alle extra functies. Als je er alleen mee wilt bellen en sms’en, kun je voor een goedkoper en simpeler model kiezen in tegenstelling tot telefoons waar je wilt mee doet en veel gegevens op kwijt wilt.