ijdens het werk is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren. Zo krijg je taken op tijd af én kun je goede kwaliteit leveren. Na een aantal uur werken kan het zomaar zo zijn dat je even in een dipje beland en dat je concentratie ver te zoeken is. Dit komt vaak voor en je bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Maar hoe kun je dit verbeteren? Wij leggen het je graag uit, dus lees snel verder!

Planning

Maak aan het begin van je werkdag een duidelijke planning met wat er allemaal gedaan moet worden en wat er ook echt af moet die dag. Zo heb je voor jezelf een houvast en weet je wat je moet doen gedurende de dag. Dit zorgt er ook voor dat je werkt onder een bepaalde tijdsdruk, waardoor je je dus beter gaat concentreren om de taken af te krijgen. Plan je werk natuurlijk wel zo realistisch mogelijk in. Je hoeft jezelf natuurlijk niet compleet uit te putten.

Pauze

Vergeet geen pauze te nemen! Na hard werken heeft je lichaam ook af en toe even rust nodig. Pak daarom na twee uur werken even een rustmomentje. Ga bijvoorbeeld thee of koffie zetten of loop even een klein rondje. Je kunt bijvoorbeeld ook werken in tijdsblokken. Dat je na elke taak een timer zet en even een andere taak gaat doen.

Werkplek
Je werkplek is ook belangrijk als het gaat om een goede concentratie. Schakel hulp in van projectinrichting om jouw kantoor zo optimaal mogelijk in te richten. Dit houdt in dat je bureau opgeruimd en netjes is én dat je comfortabel kan zitten met bijvoorbeeld Voortman kantoormeubelen. Probeer de hele dag recht in je stoel te zitten en zorg ervoor dat je voeten nog op de grond kunnen staan.