We willen allemaal wel wat extra kilootjes kwijt of strakker in ons vel zitten. De grootste fout die je hierbij kunt maken is dat je té streng bent voor jezelf en allemaal regels gaat verzinnen. Door een streng dieet te gaan volgen, is de kans alleen maar groter dat je het niet vol kan houden en weer terugvalt in je oude leefpatroon. Het is daarom belangrijk om op een gezonde manier af te vallen. Maar hoe doe je dit? Je leest het hier!

Goede voeding

Helemaal niks eten zal je lichaam niet ten goede doen. Je zult dus nog steeds regelmatig moeten eten, maar kies je voor gezonde voedingsmiddelen en niet meer voor ongezonde voedingsmiddelen. Gezond afvallen is een kwestie van alle voedingsmiddelen binnen krijgen, waardoor je lichaam ongewenst vet zal gaan verbranden. Eet minder koolhydraten en probeer deze deels te vervangen door eiwitten en gezonde vetten. Kies ook voor zoveel mogelijk volkorenproducten en producten die niet bewerkt zijn.

Vervang snoep door groente en fruit

Hoe lekker het ook is om tussendoor dat pak koekjes open te scheuren, je kunt deze beter vervangen door gezondere snacks. Eet daarom als tussendoortje meer groente en fruit. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie voor tussendoor of laat een fruitmand bezorgen, zodat je voor de hele week voorraad hebt voor een gezond tussendoortje.

Sporten

Dit is waarschijnlijk een inkoppertje, maar zorg ook voor voldoende beweging! Gezonde voeding is de basis, maar als je echt wilt afvallen zul je ook echt moeten gaan sporten. Neem bijvoorbeeld vaker de trap of de fiets en maak een stevige avondwandeling. Ook kun je je inschrijven bij een sportschool, waarbij je cardio kunt afwisselen met krachttraining. Als je dit een paar keer in de week doet, zul je merken dat je lichaam snel vet gaat verbranden.