Leren omgaan met geld is iets wat we niet op school leren, maar wat een hoop zou schelen. Hoe ouder je wordt, hoe meer je om je heen hoort dat het enorm belangrijk is om goed met je geld om te gaan. Aan het eind van de maand minder over houden vindt niemand leuk. Toch hebben veel mensen hier moeite mee dit te voorkomen. Gelukkig zijn er een hoop tips waar je een hoop van kunt leren om meer geld over te houden. Meer geld over houden betekent op de korte termijn niet altijd mee te kunnen gaan om leuke dingen te doen, maar op de lange termijn kun je daardoor wel veel meer genieten!

Onnodige lasten van je lijst schrappen

Waarschijnlijk heb je geen idee waar je geld naartoe gaat iedere maand. Je bent niet de enige. Tegenwoordig kunnen we met onze smartphone eenvoudig betalen en kun je meldingen aanzetten om precies te zien hoeveel je ergens hebt afgerekend. Dit geeft je misschien het idee dat je wel degelijk weet waar je geld naartoe gaat, maar dit is niet het geval. Een eerste stap naar een leven met meer geld over houden, is het bewust worden waar je geld naartoe gaat.

Zodra je dit weet kun je beginnen met schrappen. Een hoop schrappen, want een hoop dingen zijn onzin. Heb je onnodig op straat een abonnement bij een verkoper afgesloten? Via 123opzeggen kun je eenvoudig dit abonnement stopzetten. Al jarenlang lid van de loterij net als je ouders en je grootouders? Je hebt er eigenlijk niet heel veel aan en het kost je op de lange termijn bakken met geld. Gelukkig kun je ook eenvoudig veel loterijen opzeggen. Dit bespaart je daarnaast ook een hoop spam in je mailbox.