Overijssel ontdekken op de fiets!

In de corona periode staat op vakantie gaan voor de meeste mensen nog niet op de planning. Waar wel veel mensen voor kiezen, is om eens op vakantie te gaan in eigen land. Op vakantie gaan in Nederland kan namelijk ook enorm mooi zijn, als het weer maar meezit! Het leukste is, aangezien Nederland niet zo groot is, om dit op de fiets te doen. Je hoeft namelijk op die manier iets minder op de weg te letten en kunt meer genieten van de omgeving. En daarnaast heb je natuurlijk een heerlijk windje door je haren en (als het meezit) een zonnetje in je gezicht. Een e-bike kan wel fijner zijn dan een normale fiets omdat het makkelijker fietst, zeker bij tegenwind. Wil je weten waar je op moet letten bij een e-bike kopen? Lees dan hieronder verder. 

Soorten elektrische fietsen 

Allereerst zijn er een hele hoop soorten elektrische fietsen. Dit is dus het eerste waar je even goed over na moet denken. De elektrische fietsen bestaan bijvoorbeeld in allerlei prijsklassen. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Mijn advies is in ieder geval om niet een lullige vijftig euro te gaan besparen op een elektrische fiets, want de fietsen zijn over het algemeen toch wel duur. Dan kan je dus beter eentje kopen waar je echt blij en tevreden mee bent, dan een ‘beetje’ besparen. Daarnaast heb je elektrische damesfietsen, herenfietsen en fietsen met een lage instap. Goed over nadenken dus! 

Motor 

Ook zijn er bij elektrische fietsen verschillende motoren verkrijgbaar. In het kort gezegd kan je kiezen tussen een voorwielmotor, een middenmotor en een achterwielmotor. Het gros van de elektrische fietsen wordt tegenwoordig verkocht met een middenmotor. Dit komt doordat een elektrische fiets met middenmotor een goede wegligging heeft en hierdoor optimale ondersteuning biedt. In Jip en Janneke-taal zorgt een middenmotor er dus voor dat je met tegenwind of als je een heuvel op fietst het makkelijkste nog vooruit komt. Het is dus niet voor niets dat een elektrische fiets met middenmotor tegenwoordig het populairste is. 

Testen 

Tot slot kan je de elektrische fietsen bij een fietsenwinkel ook altijd testen. Dit is erg fijn omdat je op die manier zelf kunt voelen welke fiets met welke motor het beste bij jou past. Ik kan namelijk wel adviseren om een fiets met middenmotor te nemen, maar misschien ben je het er bij het testen wel helemaal niet mee eens dat dit zo lekker fietst! Ook bij de Fietsvoordeelshop, wat een online webshop heeft, kan je gewoon fietsen testen. Zij hebben namelijk fysieke winkels die bij hun webshop horen, waardoor dit mogelijk is.