Ouder worden, we hebben er allemaal mee te maken. Hoe ouder we worden hoe vaker we last krijgen van kleine en soms ook grote pijntjes. Ontstoken pezen, gebroken botten of gescheurde spieren, helaas heeft iedereen er wel eens last van. Naast dat je lichaam minder flexibel wordt nadat je ouder wordt herstel je ook nog eens minder snel dan in je kinderjaren. Hoewel sporten uiteraard erg gezond is voor een mens worden de meeste blessures veroorzaakt door dit zelfde sporten. Je gaat bijvoorbeeld door je enkel bij het wandelen door de bergen of je scheurt een knieband af bij het voetballen doordat je knie vast komt te staan op de in Nederland algemeen bekende kunstgrasvelden. In deze blog bespreken we veel voorkomende sportblessures.

Knieproblemen

Een gescheurde muniscus een verrekte binnen of buitenband, kniebanden die zijn ingescheurd of geheel zijn gescheurd, een knie uit de kom of een gebroken knieschijf. Zomaar een greep uit de grote hoeveelheid knieblessures die je kunt oplopen tijdens het sporten. Vooral bij teamsporten als voetbal en hockey is de gescheurde knieband een veelvoorkomende en vaak carrière eindigende sport blessure. Waar een professioneel sporten vaak na 9 tot 12 maanden weer op het veld staat kun je als amateur zomaar anderhalf tot twee jaar verder zijn voor je weer kunt sporten.

Herstellen bij de fysiotherapeut

Je kunt je voor deze blessure laten opereren in het ziekenhuis. Veel mensen kiezen er voor zich niet te laten behandelen en de andere spieren en pezen in hun knie op te trainen. Doordat deze spieren de knieband ontzien heb je deze als het ware minder tot niet nodig. De fysiotherapeut bij jou in de buurt heeft verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om je benen te trainen. Ga bijvoorbeeld eens naar https://www.ahcfysiotherapie.nl/ voor een goede fysiotherapeut in de omgeving van Den Haag.