Ben je opzoek naar inspiratie voor het opnieuw inrichten van je woonkamer? De nieuwe trends in interieur blijven zich constant ontwikkelen. Dit maakt het interessant om te zien wat veel mensen leuk vinden om te zien wanneer ze bij iemand thuiskomen. Uiteindelijk gaat het er wel om dat je je ruimte zo inricht naar eigen smaak. Je bent zelf degene die hier ongeveer elke dag gaat zitten, dus het is belangrijk dat je je thuis voelt in je eigen woonkamer. Zijn er een hoop verschillende stijlen die je leuk vindt? Dan kun je dit ook heel makkelijk met elkaar combineren! Het is niet nodig om een bepaalde stijl uit te kiezen en je huis zo in te richten.

Combineer stijlen met accessoires

Accessoires zijn enorm belangrijk als het gaat om interieur. Naast het uitkiezen van mooie, stijlvolle, functionele meubels is het uitkiezen van accessoires misschien wel het lastigste. Bij accessoires kun je denken aan een tafellamp hout, grote planten en mooie bijzettafels. Je kunt natuurlijk nog veel verder gaan. Hoe kun je nu het beste stijlen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan de functionele meubels. Je kunt hier kiezen uit een industriële stijl waarbij de meubels erg strak zijn en een neutrale kleur hebben. Dan kun je kiezen voor accessoires die een warme sfeer creëren waarmee je dus verschillende stijlen kunt combineren.

Zelf moodboards maken

Een groot, handig en leuk hulpmiddel is het maken van moodboards. Een moodboard is een groot wit stuk papier waar je allerlei plaatjes, kleuren en woorden op kunt plakken. Zo kun je online opzoek gaan naar inspiratie, foto’s uitprinten en deze op de moodboard plakken. Je krijgt op deze manier een beter overzicht van alle stijlen die je mooi vindt en of alle combinaties ook goed bij elkaar passen en of het misschien niet te druk wordt in je woonkamer. Een moodboard kun je tegenwoordig ook online maken, waardoor je bespaart op papier.