Als er één markt dynamisch is, dan is het wel de arbeidsmarkt. Is er het ene jaar volop aanbod in beschikbare professionals, dan kan het volgende jaar zomaar een flinke krapte ingezet hebben. Hoe de arbeidsmarkt zich ook roert, u wilt altijd de juiste professionals op de juiste plek in uw organisatie. Maar hoe ontdekt u nou hét talent dat u nodig heeft? Voor het vinden van HR-professionals kunt u de hulp inschakelen van Talentem.

Een poule van professionals

Het ontdekken van HR-talent en deze matchen met interim HR-vacatures van onze klanten; daarvan hebben we bij Talentem ons vak gemaakt. Door middel van een uitgekiende recruitmentstrategie hebben we een bestand opgebouwd van honderden interim professionals. Van elke HR-professional hebben we een uitgebreid profiel opgesteld. Iedere professional heeft een eigen mix van ervaring, opleiding en persoonlijke eigenschappen. Dit maakt het mogelijk dat we op basis van verscheidene talent features kunnen matchen.

Assessments: een diepgaande analyse

Met een assessment kunt u uw kandidaten beter leren. Assessments worden ingezet om analyses te maken van psychologische, cognitieve en professionele eigenschappen. Er zijn dan ook uiteenlopende assessments die u bij uw kandidaten kan (laten) afnemen. Bij Talentem werken we veel met de volgende drie soorten:

  • Loopbaan-assessment (drijfveren onderzoeken)
  • selectie-assessment (geschiktheidsonderzoek)
  • Ontwikkel-assessment (potentieel onderzoeken; mogelijkheden voor groei en ontwikkeling)

Hulp bij recruitment & assessment

Het vinden en matchen van interim HR-talent is geen gemakkelijke opgave. Onderzoek dan ook goed wat het inhoudt om een gedegen recruitment- en assessmentstrategie uit te voeren. Velen kiezen ervoor om de hulp in te schakelen van een professional op dit gebied. Talentum kan u helpen met zowel de strategiebepaling als de uitvoering daarvan. Zo ontdekken wij samen met u hét talent voor uw organisatie.