Het is een steeds grotere trend aan het worden dat we overal gember door verwerken. Je hebt gemberthee, gembersiroop, gemberkoekjes, je kan het zo gek niet bedenken. Toch is dit niet voor niets, want gember is heel gezond en ook nog eens goed voor je lijf. Het wordt hierdoor ook door veel keukens over de hele wereld gebruikt. Maar waarom is gember nu zo gezond? Wij leggen het je uit.  

Gewichtsverlies

Zeker voor de mensen die willen afvallen is gember erg gezond. Gember kan namelijk dienen als vetverbrander. Het spreekt als het ware je vetreserves aan en helpt dit dus ook verbranden. Hierbij geeft gember je een vol gevoel, waardoor je dus minder eetlust hebt en minder zal gaan snaaien. Door bijvoorbeeld gemberthee te drinken, zul je dus minder trek krijgen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een lagere calorie inname.

Vermoeidheid

Gember is ook erg goed tegen vermoeidheid. Zowel algehele vermoeidheid als spiervermoeidheid. Zeker als je te fanatiek hebt gesport en je merkt dat je lichaam moe is, kan gember wonderen doen! Door de gember herstellen je spieren sneller en kun je sneller weer aan cardio of krachttraining doen. Hiernaast zul je minder spierpijn ervaren wat ook mooi meegenomen is.

Bloedsuikerspiegel

Uit onderzoek is gebleken dat gember bijdraagt aan het in stand houden van onze bloedsuikerspiegel. Dit kan ook weer handig zijn als je wilt afvallen. Zeker als je merkt dat je overdag, vlak na de lunch bijvoorbeeld, een dipje hebt, kan dit betekenen dat het even niet goed gaat met je bloedsuikerspiegel. Als je op zo’n moment gember eet zul je je bloedsuiker beter onder controle houden, doordat deze stabiel blijft en niet gaat pieken. 

Astma

Je zou het niet meteen zeggen, maar voor mensen met luchtwegenproblemen, zoals astma, kan gember een goede oplossing zijn. Het is bewezen dat gember effectief de luchtwegen opent en ontstekingen kan remmen. Het zal de astma dus een stuk verlichten!