Mannen en mode. Het is niet altijd een match die even goed samengaat. Veel mannen zijn niet super geïnteresseerd in modieuze kleding en ook shoppen is geen favoriete hobby. Waar vrouwen graag een dag gaan shoppen, willen mannen het liefst zo snel mogelijk de winkel weer uit. Maar toch kan aandacht besteden aan je outfit positieve invloeden hebben op je leven. Ook de meeste mannen zijn zich echt wel bewust dat stijlvolle kleding een positieve invloed kan hebben op je professionele en romantische leven. Er zijn zeker bepaalde mode essenties die elke man nodig heeft, daarom bespreken we in dit artikel een aantal kledingstukken en accessoires die elke man hoort te hebben.

Goede boxers

Goed ondergoed is de eerste mode essentie die we hier bespreken. Je ondergoed is natuurlijk niet het eerste kledingstuk dat mensen zien wanneer ze je ontmoeten maar desondanks is het wel een belangrijk kledingstuk. Ten eerste is het een belangrijk kledingstuk voor je eigen comfort. Rondlopen in oncomfortabele, rafelende boxers is niet fijn. Tegelijkertijd wil je ook mooie boxers aan zitten wanneer je een romantische relatie begint. Geen vrouw wil je vieze oude boxers zien wanneer je je broek aantrekt. Goede boxermerken die stijlvol zijn en ook lang mee gaan zijn Calvin Klein boxers en Bjorn Borg boxers.

Goed paar sneakers

Veel vrouwen houden van schoenen, en hebben dan ook best wat verschillende paren in de kast staan, maar mannen hebben een veel mindere band met schoenen. De meeste mannen hebben aan een of twee paar genoeg. Op zich is dit geen probleem als je met je schoenen de goede balans weet te vinden tussen sportief en professioneel. Je kunt natuurlijk niet in gympen naar je werk maar er zijn tegenwoordig veel sneakers die een middenweg vinden tussen casual en sportief, en meer elegant en professioneel.

Accessoires om de outfit af te maken

Bij kleding is de allerbelangrijkste factor dat het goed past. Een goed zittend wit T-shirt en een spijkerbroek kan al ontzettend stijlvol zijn. Maar tegelijkertijd is het wel goed om wat accessoires te hebben om de outfit af te maken. Typische goede accessoires voor mannen zijn een riemen, horloges maar ook hoedjes, armbanden en kettingen kunnen een outfit helemaal afmaken. Over het algemeen kunnen accessoires ervoor zorgen dat een outfit echt uniek en persoonlijk wordt. Zelf met een pak kun je deze personaliseren door voor een pochet toe te voegen. Dit geeft het pak net dat extra beetje flair.