Het kan de beste overkomen: je laat je Macbook vallen waardoor het scherm kapot is. Dit is natuurlijk verre van leuk, niet alleen omdat het een duur grapje is maar ook omdat het een waardevol voorwerp is. Waarschijnlijk gebruik je je Macbook voor werk of voor andere belangrijke zaken in je leven. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je dit zo snel mogelijk geregeld wil hebben. Maar wat zijn de stappen die je onderneemt bij het laten vervangen van het scherm van je Macbook? Wij geven je graag wat tips.

Hoe werkt het

Je Macbook scherm vervangen, hoe werkt dit? Als je scherm compleet gebarsten is of je beeld blijft op zwart bleeft staan, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt en je Macbook langsbrengt bij Apple. We raden je eigenlijk altijd aan op langs te gaan bij Apple. Dit omdat hier verschillende mogelijkheden zijn. Als je nog binnen je garantie valt, heb je natuurlijk sowieso al een stapje voor. Apple heeft een breed assortiment aan onderdelen in huis en zullen dus in veel gevallen je Macbook gelijk kunnen repareren. Het enige risico wat je dan loopt is dat je een tijdje moet wachten. Soms kunnen er bepaalde onderdelen al vervangen worden binnen een paar uurtjes. Dan kan jij even de stad in gaan of even ergens gaan lunchen en dan kan je daarna je Macbook binnen een dag weer mee naar huis nemen. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en zal je toch echt geduldig moeten afwachten. 

Diagnose 

Bij elke Apple store waar je langsgaat, zal er eerst een diagnose gemaakt worden van je Macbook. Door middel van een diagnose kunnen ze erachter komen wat er mis is met de Macbook en wat eraan gedaan moet worden. Ook kunnen ze zien of er nog iets te doen valt of dat je Macbook een gevalletje verloren zaak is. 

Wat kost het

Je Macbook scherm vervangen kan verschillen van prijs. Er wordt vaak aan het begin van je afspraak tijdens de diagnose een prijsopgave gemaakt. Door te weten wat er allemaal vervangen moet worden kan er op basis daarvan een prijs achterhaald worden. Dit is natuurlijk erg verschillend. Als je nog binnen je garantie valt, veranderd dit natuurlijk al de hele zaak. Soms zorgt dit ervoor dat er geen kosten in rekening gebracht kunnen worden en in het beste geval zelfs voor een compleet nieuw apparaat. Je hebt uiteraard niet voor niets garantie! Apple staat bekend om zijn goede service.