Hoewel de zomer meestal bestaat uit een heerlijk zonnetje en warme temperaturen, krijgen we soms ook te maken met een zware hoosbui. Dan is het best vervelend als je net op dat moment in de tuin zit of bijvoorbeeld aan het barbecueën bent. Daarom geven wij je graag een aantal tips, waarmee jij jouw tuin regen-proof kan maken!

Overdekt

De meest voor de hand liggende manier om jezelf te beschermen tegen de regen en toch lekker buiten te zitten, is door middel van een overdekking. Dit geldt niet alleen voor een loungeplek in de tuin, maar ook voor je auto en fiets. We kunnen ons voorstellen dat je het niet fijn vindt om deze buiten te laten staan als het slecht weer is. Wellicht heb je een garage waar je de auto in kwijt kunt, anders kun je ook kiezen voor zelfgemaakte carports. Hierbij maak je zelf een overdekking, of laat je dit doen door iemand, waar je het hele jaar door de auto neer kan zetten. Dit geldt dus ook voor een loungeplek in de tuin of bij de eettafel. Laat bijvoorbeeld een kapschuur bouwen, waardoor je dus ook tijdens een regenbui of winderig weer gewoon overdekt buiten kan zitten. Dit kun je vervolgens leuk aankleden met lampjes, hangplantjes en een leuk kleurtje verf.

Afwatering

Naast een overdekking in de tuin, is een goede afwatering in je tuin erg belangrijk. Zo voorkom je dat de tuin onder loopt met water en je plantjes kapot gaan. Dit kun je doen door in de tuin een aantal diepe gaten te boren en die vol te storten met grint. Hier kun je desnoods gewoon weer tegels overheen leggen, maar op deze manier kan het water goed wegstromen naar een diepere grondlaag. Dit scheelt jou in ieder geval weer een paar regenplassen!