Overijssel is natuurlijk een prachtige provincie! Dat weet jij ook wel, anders zou je vast niet op deze site zitten. Zo kan je uren door Zwolle struinen of de mooiste wandel of fietsroutes proberen die deze provincie te bieden heeft. Al deze prachtige natuur moet natuurlijk ook onderhouden worden. Gelukkig doet de provincie goed haar best en wordt het meeste provinciaal of op gemeentelijk niveau geregeld. Soms is de politiek alleen helaas erg druk met andere dingen en staat niet alles even hoog op het prioriteiten lijstje. Gelukkig kunnen we ook zelf helpen om deze provincie nog mooier te maken. Hoe je dat kan doen lees je in deze blog.

Burendag

Een burendag is een echte aanrader. Het is erg fijn om te weten wie er allemaal naast je wonen en daar een goede band mee te hebben. Je kent dit spreekwoord vast wel: beter een goede buur dan een verre vriend. Je buren kunnen je altijd even helpen als je de sleutel vergeten bent, je een boormachine wil lenen of de suiker net op is en de winkel al dicht is. Woon je in een buurt met wat kleinere huizen, is de kans ook groot dat je zo bij je buren naar binnen kijkt of in elkaars tuin kan gluren. Dan is het helemaal fijn om te weten dat je de buren kan vertrouwen. Je kan een burendag op verschillende manieren aanpakken. Het leukste is om eerst samen de handen uit de mouwen te steken en daarna de dag gezellig af te sluiten met bijvoorbeeld de welbekende straat barbecue. Samen iets doen zorgt ervoor dat je elkaar ook eens op een andere manier leert kennen. Bovendien hebben jullie op die manier de barbecue ook echt verdiend.

Houd samen de buurt bij

En met dat samen de handen uit de mouwen steken kom ik weer terug bij de inleiding. Want wat is er nou mooier dan samen je eigen buurt op te knappen? Zo kan je de speeltuin onder handen nemen of het parkje om de hoek eens grondig aanpakken. Maar hoe kan je dit nou het beste doen? Ten eerste is het handig als er één of twee leiders zijn. Deze kunnen het overzicht behouden en alle vragen beantwoorden. Zo wordt er geen dubbel werk gedaan. Deze kunnen ook het voorbereidend werk doen. Zo moet je waarschijnlijk een container huren om al het afval goed te kunnen laten afvoeren. Wat voor container je nodig hebt hangt af van je project. Ga je aan de slag in het parkje om de hoek, dan kan je waarschijnlijk het beste gaan voor een groen- en tuinafval container. Wil je alle oude speeltoestellen verwijderen dan heb je of een container voor hout of een container voor grof vuil nodig. Twijfel je? Vraag het dan even na bij het verhuurbedrijf. Daarnaast is het belangrijk om contact op te nemen met de gemeente. Het idee om iets op te knappen is natuurlijk heel goed, maar de gemeente moet je dit wel toestaan. Verder wens ik je vooral veel plezier en succes!