Goede manieren om je personeel iets bij te brengen

Wanneer je een eigen organisatie hebt kunnen we ons goed voorstellen dat je het belangrijk vindt om je werknemers de kans te geven zichzelf te ontwikkelen. Dat doe je met name door de kennis die in je onderneming leeft te delen en vast te leggen. Hoe je dat het beste kunt doen hangt af van jouw organisatie, maar er zijn een aantal manieren die bijna altijd wel een goed idee zijn. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw door! 

Een centraal handboek 

Voor sommige organisaties werkt een centraal handboek, bijvoorbeeld op het intranet, uitstekend. Wanneer iedereen hieraan meewerkt wordt het effect nog veel groter. Je verzamelt dan alle waardevolle inzichten op één locatie en kunt er van daaruit op rekenen dat iedereen toegang heeft tot de informatie die hij of zij zoekt. Het is wel belangrijk dat je dit continu onder de aandacht blijft brengen. Heeft iemand een goed idee bedacht? Laat diegene het uitwerken én er een handleiding voor schrijven. Zo worden je collega’s steeds weer geholpen door elkaar.  

E-learning 

E-learning zelf maken is een optie, maar je kunt het ook uitbesteden aan een gespecialiseerde partij. E-learning is een ontzettend handige tool voor kennisoverdracht. Het laat op meerdere manieren zien hoe bepaalde dingen aangepakt kunnen worden en is gemakkelijk te volgen. Dat is juist de kracht van e-learning.  

Kennissessies 

Wat ook goed kan werken is een kennissessie. Je plant dan specifiek tijd in om met elkaar eens rustig te zitten en kennis over een bepaald onderwerp uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan contact met klanten of het bijhouden van je mailbox. Door hierover in gesprek te gaan zul je erachter komen dat iedereen zo zijn eigen trucjes en tips heeft om dingen handig op te pakken. Dat is natuurlijk heel erg waardevol! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *