Een sportschool die echt bij jou past

Ben je al jaren lid bij dezelfde sportschool of heb je hier en daar een paar keer gewisseld? Merk je dat je iedere keer toch niet gemotiveerd genoeg kan blijven en er ook niet vaak naartoe gaat? Dan is het tijd een sportschool te vinden die ook echt bij jou past. Je zult je verbazen hoeveel verschillen er tussen sportscholen zijn en hoe je motivatie groeit wanneer je de juiste sportschool hebt gevonden!

Locatie en personeel

Zoals je al waarschijnlijk gemerkt hebt vergt het gaan naar de sportschool discipline. Genoeg mensen hebben er last van na een lange werkdag naar de sportschool te fietsen en dat ene halfuurtje op de loopband te doen. Om dit te voorkomen speelt de locatie van de sportschool een grote rol. Wanneer je sportschool dicht bij je huis of werk gelegen ligt ben je sneller geneigd te gaan. Zit je op kantoor? Kies dan voor een sportschool die niet ver is van je werk. Zo kan je direct na werk de werkdag afsluiten met een intensief uurtje alles eruit gooien.

Daarnaast speelt het personeel een grote rol in een sportschool. Het is belangrijk dat er genoeg personeel rondloopt die jou kan helpen wanneer je een apparaat niet helemaal goed gebruikt of wanneer je advies nodig hebt over bepaalde doelen die je wilt behalen. Voordat je je inschrijft is het belangrijk je hierover goed in te lezen. Kijk bijvoorbeeld naar websites zoals Switch The Gym waar je precies kunt zien wie de trainers zijn en wat voor sportcultuur er heerst. Ook kun je bij iedere sportschool een proefles doen of een rondleiding krijgen om een beter inzicht te krijgen.

Budget

Heb je een sportschool gevonden, maar is deze te duur? Veel sportscholen bieden kortingen aan wanneer je je net inschrijft. Ook kun je via je werkgever vaak ook korting krijgen op het maandbedrag. Je kunt hier meer over vragen bij je werkgever of de sportschool zelf. Uiteindelijk kun je ook kijken of je ergens op kan besparen zodat je wel een gezonde leefstijl kan aangaan.