Heb je er net voor gekozen om een scooter te kopen? Dan spreekt het voor zich dat je voor die aankoop wellicht een behoorlijke kostprijs hebt moeten betalen. Bijgevolg kunnen we ons best voorstellen dat je niet meteen zit te wachten op nog extra kosten. Toch is dat wel degelijk iets wat je zal moeten doen. Het is namelijk zo dat elke scooter die in Nederland op de weg rijdt dient te zijn verzekerd. Dit kan gebeuren door middel van de WA-verzekering of met een meer uitgebreide scooterverzekering. Voor het merendeel van de mensen geldt dat zij voornamelijk een goedkope scooterverzekering willen afsluiten. Is dat ook het geval voor jou? Dan kan de hieronder terug te vinden informatie je daar beslist bij helpen!

Waarom kiezen voor een goedkope scooterverzekering? 

Er zijn op de markt verschillende soorten scooterverzekeringen terug te vinden die stuk voor stuk over hun eigen polisvoorwaarden beschikken. De goedkoopste verzekering van allemaal is de WA-verzekering. Deze verzekering voorziet uitsluitend tussenkomst wanneer jij met jouw scooter schade aanbrengt aan derden. Er bestaan echter ook nog meer uitgebreide scooterverzekeringen. Hierbij wordt er dan een onderscheid gemaakt tussen: 

  1. De WA+ beperkt cascoverzekering; 
  2. De WA+ volledige cascoverzekering;

In het eerste geval wordt er uitsluitend bepaalde schade gedekt aan je eigen scooter waar je zelf niets aan kan doen. In het laatste geval kies je voor de meest complete scooterverzekering waarbij ook zelf veroorzaakte schade aan de scooter wordt gedekt. Voor het merendeel van de mensen geldt dat zij hebben gekozen voor het kopen van een vrij voordelige scooter of dat ze er eigenlijk slechts een beperkt aantal kilometers mee rijden. Dat kan ervoor zorgen dat het afsluiten van louter en alleen de goedkope scooterverzekering echt voldoende is. 

Hoe kan je een goedkope scooterverzekering vinden? 

Het vinden van een echt goedkope scooterverzekering lijkt op het eerste zicht geen eenvoudig karwei. Veel mensen beginnen hun zoektocht met te bekijken welke verschillende mogelijkheden er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Wanneer ze dat doen worden ze echter in de praktijk overrompeld door de diverse scooterverzekeringen. Niet alleen de verschillende soorten verzekeringen zijn belangrijk om rekening mee te houden, wat bovendien ook te denken van de eventuele extra dekkingen waarvoor je kan kiezen? 

Zoals hierboven aangegeven is het zo dat de meeste mensen hun scooter niet als belangrijkste voertuig gebruiken. De kans is dan ook best groot dat je nog een auto hebt waar je dagelijks mee rond gaat rijden. De scooter is voor veel mensen dan ook louter en alleen een leuk hebbeding om er op zonnige dagen even gezellig samen mee op uit te trekken. Geldt dat ook voor jou? Dan is het wellicht de beste keuze om te kiezen voor een WA-verzekering voor je scooter. Dit uiteraard tenzij je ervoor hebt gekozen om een echt dure scooter in huis te halen.

De beste manier om een goedkope scooterverzekering te vinden is in ieder geval jezelf een goed beeld schetsen van de mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Doe je dat? Dan kan je zeer eenvoudig de verschillende scooterverzekeringen die er bestaan vergelijken. Op deze manier wordt het vinden van de verzekering met de laagste kostprijs erg eenvoudig.

Extra tips voor het afsluiten van een goedkope scooterverzekering

Zelfs wanneer je ervoor kiest om gewoon de WA-verzekering voor scooters af te sluiten is het zo dat er nog altijd sprake kan zijn van een niet onbelangrijk verschil in premie. Omwille van deze reden zijn er nog een aantal extra tips waar je aandacht aan kan besteden. Veel mensen die een scooter willen laten verzekeren kiezen daarbij gewoon voor eender welke WA-verzekering. Ze gaan er daarbij vanuit dat ze sowieso hebben gekozen voor de laagste prijs. Dat is niet helemaal juist. Voor elk type van scooterverzekering geldt namelijk dat de premie afhankelijk kan zijn van verzekeraar tot verzekeraar. Wil je dus met andere woorden echt een goedkope scooterverzekering afsluiten? Hou dan zeker nog rekening met onderstaande tips!

1.) Ook de waarde van je scooter telt mee

Het is best mogelijk dat de goedkope scooterverzekering van je buurman nog een stuk lager uitvalt in prijs dan het beste voorstel die jij hebt ontvangen. In dat geval wordt het prijsverschil wellicht in de hand gewerkt door het waardeverschil tussen de scooters. Met andere woorden, de aanschafwaarde van jouw scooter zal wellicht een stukje hoger liggen dan degene van je buurman. Dat is iets waar je in de praktijk vrij weinig aan kan veranderen. Heb je nog geen scooter gekocht? Wil je ook zeker kunnen rekenen op de meest goedkope scooterverzekering? Vergelijk dan de verschillende verzekeringen op www.diks.nl

2.) Let goed op het eigen risico van de verzekering

Om een echt goedkope scooterverzekering af te kunnen sluiten dien je ook altijd aandacht te besteden aan het eigen risico dat op de verzekering van toepassing is. Standaard is dit iets waar mensen eigenlijk zo goed als geen aandacht aan besteden. Toch is dit ongelofelijk belangrijk. Des te hoger het eigen risico is gelegen, des te meer de periodieke premie van je verzekering kan worden gedrukt. Dit is echt een zeer belangrijke factor om rekening mee te houden. Het optimaliseren van je eigen risico zou er namelijk in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat je kan rekenen op een aanzienlijk lagere periodieke kostprijs. 

3.) Je scooterverzekering vergelijken is altijd een goed idee

De weg naar het afsluiten van een goedkope scooterverzekering is er één die bezaaid ligt met hindernissen. Het aanbod op de markt is zo uitgebreid en bovendien ook zo divers dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Geldt dat ook voor jou? Wil je toch graag met absolute zekerheid kunnen rekenen op de laagst mogelijke kostprijs voor wat het afsluiten van een verzekering voor je scooter betreft? Dan is het uitvoeren van een vergelijking iets waar je eigenlijk helemaal niet omheen kan, integendeel. Let op, zorg er bij het uitvoeren van een vergelijking wel altijd voor dat je dit doet bij een objectieve partij. Enkel en alleen op die manier zal je uiteindelijk zeker de goedkoopste verzekering scooter kunnen vinden.