De meeste mensen werken zo’n veertig uur per week. Dit betekent dat werken een significant onderdeel van ons leven inneemt. Aangezien we zoveel werken is het daarom belangrijk dat we ook plezier hebben op ons werk willen we een gelukkig leven leiden. Plezier op het werk wordt niet alleen bereikt door werk wat leuk is maar ook door een gezellige werksfeer met leuke collega’s. Wanneer je een negatieve werksfeer hebt dan zul je zelfs met het leukste werk ter wereld nog steeds zonder plezier naar je werk gaan. Het is zeer belangrijk dus dat er een plezierige werksfeer wordt gecreëerd. Hier kunnen alle werknemers en de werkgever aan meewerken. In dit artikel geven we tips voor een betere werksfeer.

Gezamenlijke lunch

Vriendschappelijke banden tussen werknemers zorgen ook voor betere professionele resultaten. Veel bedrijven in Nederland doen daarom regelmatig bedrijfsuitjes en soms ook een wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Maar je kunt ook dagelijks een moment creëren waar alle werknemers even bij elkaar komen en kunnen kletsen. Een gezamenlijke lunch is voor veel middelgrote bedrijven een zeer goede optie. Dagelijks met vijftien tot twintig mensen rondom een grote tafel lunchen is hartstikke gezellig. Er moeten dan natuurlijk wel afspraken gemaakt worden over het opruimen en schoonmaken van de tafel. Ook is een afvalcontainer huren handig aangezien je er wat meer afval gecreëerd zal worden als je dagelijks samen luncht. Je kunt dan resten en afval in de gezamenlijke container gooien.

Gezamenlijke doelen

Gezelligheid is belangrijk op de werkvloer. Maar het is niet het enige wat van belang is. Je wilt een ook een professionaliteit en gedrevenheid bij je werknemers als gezamenlijk team. Een goede manier om dit te bewerkstelligen is door te zorgen dat je duidelijk gedefinieerde doelen hebt.

Vermijd roddelen

Roddelen is zeer natuurlijk gedrag, maar op een werkvloer kan het negatieve gevolgen hebben. Vermijd dus om over andere mensen te roddelen en als mensen tegen je roddelen over andere personen wijs er dan, op een respectvolle manier, op dat je niet aan roddelen meedoet. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er een roddel over jouzelf rondgaat. Als mensen achter je rug over irritaties praten en je hoort ervan is het een goed idee om de persoon in kwestie te benaderen en het rustig uit te praten.

Vraag om hulp en geef feedback

Collega’s die zowel rustig feedback kunnen geven als zelf om hulp kunnen vragen functioneren beter in een bedrijf. Feedback ontvangen is ook een vaardigheid en als collega’s je iets proberen uit te leggen is het goed om rustig te luisteren.