Een aantal maanden geleden heb ik iets gedaan waar ik nog helemaal niet bekend mee was. Daarom zou ik dat graag willen delen zodat andere mensen hier ook een afspraak zouden kunnen maken. Ik heb namelijk een audicien aan huis langs laten komen. Ik had al een lange tijd het gevoel dat mijn gehoor steeds meer achteruit aan het gaan was. Wanneer ik één op één met iemand in gesprek was in een rustige ruimte kon ik alles goed verstaan. Maar wanneer de groep groter werd, door elkaar heen gepraat werd of ik in een restaurant zat had ik veel meer moeite met iemand goed verstaan. In het begin stoorde mij dit niet heel erg, ik dacht dat dit met de leeftijd te maken had. Na een tijdje schaamde ik mij een beetje als ik een vraag niet goed kon verstaan, dus besloot ik dat het tijd was voor een gehoorapparaat. 

Gehoortest thuis

Om deze stap te zetten en een winkel binnen te stappen vond ik een beetje spannend. Ik zou het veel fijner vinden om het in mijn vertrouwde omgeving thuis te doen. Na een beetje zoeken kwam ik bij deze audicien aan huis uit. Ik zag op de site goede beoordelingen, ik besloot om een afspraak te maken. Dat was via de telefoon snel gedaan, een week later stond de audicien bij mij op de stoep. Het was een vriendelijke man, hij stelde zich voor als audicien Joop. Ik bood hem wat koffie aan en tijdens het koffiedrinken luisterde hij goed naar mijn wensen en de problemen die ik had ervaren de afgelopen tijd. Daarna was het tijd voor de gehoortest. Dit vond ik wel een beetje spannend, ik was bang dat mijn gehoor al heel slecht zou zijn. Gelukkig stelde Joop mij gerust en zei dat het wel goed zou komen. 

Mijn wensen

De test ging veel sneller dan ik van tevoren had gedacht. Het bleek dat mijn gehoor verslechterd was, maar dat de schade wel meeviel. Dat was een grote opluchting voor mij. Vervolgens vertelde audicien Joop wat de opties voor hoortoestellen voor mij zouden zijn. Omdat hij al naar mijn wensen had geluisterd wist hij een selectie te maken van hoortoestellen die goed bij mij zouden kunnen passen. Samen zochten we de beste uit, dat was een in het oor toestel, ik vond het namelijk wel fijn als alles compact bij elkaar zou zitten. Joop vertelde mij dat ik 5 jaar garantie had en dat het hoortoestel ook online aangepast kon worden. Dit waren allemaal fijne voordelen die mij nog bewuster maakte van hoe fijn een audicien aan huis was. Ik raad dit aan iedereen aan!