leukste steden om te wonen

Overijssel is een rustgevende provincie met talloze karakteristieke steden en dorpjes, omgeven door een mooie natuur. Overweeg jij om te verhuizen naar Overijssel? We zetten een aantal van de leukste steden in deze provincie in het oosten van Nederland voor je op een rij.

Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel en mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Het is een gezellige stad en er is altijd wat te beleven. De oude Hanzestad heeft allerlei leuke straatjes en in het centrum vind je gezellige terrassen en veel winkels. Ook aan historische bezienswaardigheden geen gebrek. De ligging aan de rivier de IJssel maakt de stad perfect als je op zoek bent naar natuur. Zwolle is dus de perfecte stad voor zowel natuur als cultuur. Wil je dit allemaal binnen handbereik hebben? Overweeg Zwolle dan zeker als nieuwe woonplaats en zoek naar een huurhuis Zwolle.

Enschede

Wil je in de grootste stad van Overijssel wonen? Dan kom je uit in Enschede. Enschede is een mooie mix tussen historie en modern. Een deel van het centrum van de stad bestaat uit historische gebouwen zoals de Grote Kerk die stamt uit de middeleeuwen. Tegelijkertijd staat de ontwikkeling van de stad niet stil en hebben moderne gebouwen een prominente plaats ingenomen. Enschede is dé woonplaats voor mensen die graag in het middelpunt van ontwikkelingen staan. Deze stad staat nooit stil en hier wonen is dan ook nooit saai.

Ootmarsum

Ben je niet op zoek naar een grote stad om in te wonen, maar voel jij je meer thuis in een kleine stad? Dan is Ootmarsum het overwegen waard. Dit culturele stadje is een erg sfeervolle plek. In het centrum vind je veel boetiekjes, terwijl de omgeving schilderachtig mooi is. Je geniet hier van de voordelen van wonen in een stad met een dorps karakter. 

Deventer

Een bruisende stad met een rijke historie: dat is Deventer. In deze gezellige stad staan allerlei karakteristieke huizen. Bovendien is er in het centrum altijd wat te beleven. Het erg populaire Dickens Festival is hier een voorbeeld van en ook de Deventer boekenmarkt trekt jaarlijks veel bezoekers. Ben je toe aan wat rust? Dan zit je binnen no time in de prachtige natuur rondom de stad. Zo heeft Deventer voor iedereen wel iets.

Wil jij ook liever vandaag dan morgen in Overijssel gaan wonen? Zoek dan nu een huurwoning in een van de schitterende Overijsselse steden. Wie gaat deze droom dan wel in vervulling en organiseer jij binnenkort een fantastische housewarming in je nieuwe thuisstad!