De Corona crisis treft ons allemaal. De gevolgen voor de volksgezondheid, op de arbeidsmarkt en op de gehele wereld economie zijn duidelijk zichtbaar. Zoals de legende Johan Cruijff ooit zei: “Elk nadeel heeft zijn voordeel”. Dit gaat ook voor het Corona virus op. De wereldbevolking breidt zich enorm uit. Hoewel men minder kinderen krijgt als enkele jaren terug is de gemiddelde leeftijd enorm verbetert. Ook is de wereld figuurlijk gesproken kleiner geworden. Reizen per vliegtuig is een stuk goedkoper geworden. Al deze ontwikkelingen vervuilen de aarde. Mensen gebruiken grondstoffen en putten de aarde uit. Bomen worden gekapt en dieren worden verjaagd. Vliegtuigen en auto’s vervuilen de lucht. Door de gevolgen van het Corona virus herstelt de aarde zich in rap tempo.

We zijn er nog lang niet

Nee, we zijn er nog lang niet. Dit is de generatie die het verschil moet maken en toekomstige generaties moet meegeven duurzaam met de planeet om te gaan. Wij zijn ook de generatie die er voor moeten zorgen dat er nog een planneet is voor toekomstige generaties. Milieu organisaties leiden al langer de noodklok en zien het Corona virus als de aarde die terugvecht tegen de mensheid. De wereldbevolking neemt af door het virus en veel verkeer en fabrieken liggen stil. Hoe kunnen we het herstel van de aarde verder helpen?

Duurzaamheid

Duurzaam met de planneet omgaan. Iedereen kan een steentje bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Denk alleen al aan wat je allemaal kunt doen aan het verbeteren van jouw huis. Investeer eens in zonnepanelen, dubbel glas of zoek eens op sandwichpanelen schuur. Het mooie van deze duurzame investeringen is dat ze zichzelf terug verdienen. Ook veel bedrijven hebben in hun missie staan bezig te zijn met duurzaamheid. We maken stappen in de goede richting maar hebben nog een lange weg te gaan.