voordelen nieuwe vloer

Soms is het tijd voor een nieuwe vloer. Of je nu gaat verhuizen, gaat verbouwen of omdat je gewoon een nieuwe interieur aan hebt genomen. Een nieuwe vloer brengt veel voordelen met zich mee. Een nieuwe vloer kan een kamer compleet veranderen, en dat voor maar weinig geld. Wat houdt je nog tegen?

Soorten vloeren

Voordat je voor een nieuwe vloer gaat kijken, is het verstandig om te weten wat voor soort vloeren er allemaal op de markt zijn en welke vloer bij jouw wensen past. Iedere vloer is weer anders en iedere vloer heeft weer zijn eigen kenmerken. Laminaat en tapijt zijn eigenlijk de meest populaire vloeren. Iedereen kent ze wel. 

Tegenwoordig zie je steeds meer variaties van deze vloeren. Zo heb je bijvoorbeeld PVC vloeren en kliklaminaat. Ten opzichte van het oorspronkelijk laminaat is PVC betere kwaliteit en kliklaminaat is een stuk gemakkelijker te leggen. 

Bij tapijt zien we dit ook. Zo zijn er tegenwoordig tapijttegels te verkrijgen. Ze heten niet zomaar zo, want dit is tapijt in de vorm van tegels. Je hebt daarmee niet langer één groot stuk tapijt, maar allemaal ‘tegels’. Je kunt ze dan ook loshalen en een leuk effect creëren, zoals kleuren om en om leggen en er een soort dambord van maken. Hoe leuk is dat? Vooral met schoonmaken is het kunnen loshalen van de tapijttegels ideaal. Tapijttegelhandel verkoopt ze.

Blijft nieuw

Een nieuwe vloer is ook makkelijk nieuw te houden dan je een vloer die al jaren oud is. Als je regelmatig een klein beetje moeite en tijd stopt in het schoonmaken ervan, dan is het zo gepiept. Je vloer blijft op die manier heel lang nieuw. Het is zonde als je vloer er na een korte tijd uitziet als een oude vloer. Vaak is stofzuigen alleen al voldoende. 

Heb je nou laminaat? Dweil dan af en toe na het stofzuigen en je vloer glimt weer helemaal! Bij laminaat is het wel belangrijk dat je weinig water gebruikt. Een klein beetje vocht is genoeg en klaart het klusje prima. Te veel water is slecht voor laminaat, omdat het er tussen kan gaan, waardoor je ondervloer nat wordt. Dit wil je voorkomen natuurlijk.