Nederland heeft net als de rest van de wereld last van het corona virus. Nederland is hier mee omgegaan door middel van de zogenaamde intelligente lockdown. Tijdens deze lockdown werd ons volk gevraagd alleen naar buiten te gaan wanneer dit echt moest. Het was hierdoor bijvoorbeeld ook tijdelijk niet toegestaan om in verenigingsverband te sporten. Ook sportscholen en andere sportgelegenheden werden tijdelijk gesloten. Voor veel mensen een reden om even helemaal niks te doen. De corona kilo’s vlogen er bij sommige mensen aan. Andere mensen gingen creatief met de maatregelen om en gingen buiten sporten. De speelpleintjes stonden opeens vol met fitboys en fitgirls en de Kralingse Plas is nog nooit zo druk geweest met hardlopers.

Thuissporten is ook enorm in opkomst

Een trend die je zag tijdens de corona crisis was het thuis sporten. Veel oefeningen zijn uit te voeren op lichaamsgewicht. Denk hierbij aan opdrukken, optrekken maar ook simpele buikspier oefeningen zoals een sit-up. Vanuit veel sportscholen en gezondheidsinstellingen werden online oefeningen en zelfs online groepslessen georganiseerd.

De sportscholen zijn weer open

Toch gingen er bij veel sporters de slingers uit toen sportscholen weer open gingen. Een sportschool die tijdens corona veel activiteiten ondernam om haar leden toch te bedienen was Active Health Center uit Den Haag. Neem eens een kijkje op hun website via https://www.ahcdenhaag.nl/ . AHC heeft een buiten omgeving gemaakt waarin haar leden corona proof konden sporten. In de warme zomer maanden was dit een uitstekende oplossing. Daarnaast bood AHC haar leden online sportlessen aan om het eerder benoemde thuissporten te promoten. Het sporten in een sportschool biedt veel mensen toch extra opties. Een sportschool biedt faciliteiten maar vooral de apparatuur en de gewichten is door veel sporters gemist. Gelukkig kan iedereen voorlopig weer vol aan de bak in de gym!