Wanneer een geliefde is overleden is het belangrijk om familie, vrienden en kennissen te informeren over de uitvaart. Gewoonlijk wordt dit gedaan met een rouwkaart. Hierop kunt u melding maken van het overlijden en een uitnodiging doorgeven voor condoleance of de uitvaart Hengelo.

Uitvaart in besloten kring

U kunt ook kiezen voor een afscheid in besloten kring en de rouwkaarten verzenden na de uitvaart. Bij de uitvaartverzorging wordt u geholpen bij het opstellen van een rouwkaart. Naast rouwkaarten is er ook de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen in de regionale krant van Hengelo.

Persoonlijk afscheid tijdens uitvaart in Hengelo

Na het overlijden is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van de overledene. Dit kan thuis, maar ook in het uitvaartcentrum. Voordat de uitvaart plaatsvindt is het soms fijn om een moment alleen te zijn met de overledene. Bij de verzorging van de overledene, alvorens hij of zij wordt opgebaard, heeft u alle ruimte om uw wensen aan te geven bij de medewerkers van het uitvaartcentrum. Als u bijvoorbeeld graag wilt meehelpen bij de make-verzorging, dan is dat mogelijk. U kunt ook make-up of kleding meegeven aan de uitvaartmedewerkers en hen zorg laten dragen voor het mooi maken van de overledene.

Uitvaartkist voor uitvaart in Hengelo

Tijdens het afscheid nemen zijn details voor veel mensen bijzonder van belang. Voor het bepalen van de juiste kist heeft u keuze uit diverse uitvaartkisten. Kiest u voor een traditionele kist? Of wilt u liever een eco-kist of een zelfgemaakte kist? De standaardmaten voor een kist zijn 180 tot 120 centimeter in de lengte en 50 tot 55 centimeter in de breedte.

Kist met afwijkende maten?

Heeft u een kist nodig met afwijkende maten, geef dit dan op tijd door aan uw contactpersoon van de uitvaart Hengelo. U kunt ook aangeven of u tijdens de wake of uitvaartdienst de kist open wilt houden of gesloten.