BMW had één belangrijk doel, een auto maken voor zoveel mogelijk mensen. De auto moest de stijl en elegantie van andere luxueuze merken evenaren, en tegelijkertijd betaalbaar zijn voor het gemiddelde gezin. De BMW 3 serie was geboren. Van het dak, tot de BMW 3 serie velgen, alles werd stap voor stap gedesignd, ontwikkeld en aan een grondige controle onderworpen. Een optimaal resultaat was enorm belangrijk. De auto moest er zowel beter uitzien, als beter presteren dan andere middenklasse modellen. De auto werd gelanceerd in enkele speciale uitvoeringen, van executive tot exclusive. Ook werden enkele fantastische nieuwe kleuren geïntroduceerd, zodat zeker iedereen zijn droomwagen kon vinden.

Wegligging was de sleutel tot succes!

BMW wordt gekenmerkt door zijn sportieve, gedurfde look. Van een sportwagen verwachten klanten dat de auto perfect over het wegdek schuurt. Een goede wegligging was dus zeer belangrijk. Vandaar ontwikkelde het exclusieve automerk de BMW 3 serie velgen. Kwaliteit leveren was deel van de filosofie. Het zit ingebakken in het DNA van BMW. Liever een iets duurder model, dan besparen op het kwaliteitsniveau. Naast de standaard velgen, heb je ook de mogelijkheid om te gaan voor een specialere variant. De keuze ligt bij jou! Je kan alles uitzoeken naar jouw smaak.

Was de missie van BMW geslaagd?

Zeker en vast! De BMW 3 lijn is vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire auto’s. De wagens zijn betaalbaar en kwalitatief! Geef toe, wil jij niet opgemerkt worden achter het stuur van een nieuwe BMW? Dankzij het grote succes lanceerde het Duitse merk later ook de BMW 3 GT, of met andere woorden de Gran Touring. Een iets ruimere versie van de gewone BMW 3. Waar de 5 serie net dat tikkeltje te duur is voor vele mensen, valt de 3 netjes binnen budget. Ook veel bedrijven hebben tegenwoordig deze wagen op de lijst van bedrijfswagens staan.