Camera beveiliging voor de bouw

Bouwers doen er alles aan om de bouw een veilige en betrouwbare sector te laten zijn. Dat is deels te danken aan de nodige investeringen in camera bouwplaats beveiliging. Camerabewaking is, in tegenstelling tot traditionele camera’s, een systeem waarbij het mogelijk is om de camera’s op afstand te bedienen en te besturen. Camerabewaking is hiermee een uitermate geschikt technologische mogelijkheid om veiligheidsrisico’s te beperken op bouwterreinen.

Preventie en detectie

Er zijn professionele camerasystemen die geluid, video en foto’s bestuurd kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld in eenzelfde bedrijf verschillende soorten camera’s op verschillende manieren kunnen worden ingezet. Eén systeem kan zo bijvoorbeeld volledig gericht zijn op het beveiligen van een productiehal of een magazijn, terwijl kantoorpersoneel juist wordt beveiligd met een ander systeem. Camera’s bieden hiermee de mogelijkheid om de focus te verleggen van preventie naar detectie en repressie.

Voordeel van camera beveiliging

Het grote voordeel van een systeem is dat het erg eenvoudig te installeren is en toch voor uitstekende resultaten zorgt. Door slimme camera oplossingen is het eenvoudig om bijvoorbeeld vandalisme op te sporen en de daders hiervan aan te kunnen houden. Op die manier worden problemen vroegtijdig gesignaleerd en gestopt.

De mogelijkheden voor camera bouwplaats bewaking zijn eindeloos. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde zones beveiligd worden zodat onbevoegd personeel het gebied niet betreedt, zoals een bouwput of een magazijn. Ongepast gedrag van werknemers wordt vroegtijdig opgemerkt en gestopt.

Bron: Cyclops.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *