De pandemie heeft gigantische gevolgen voor onze economie en maatschappij. Zowel de pandemie als de maatregelen hakken in op onze levens. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen last hebben van somberheid en depressie. De pandemie zorgt bij ontzettend veel mensen voor stress en spanningen. In dit artikel bespreken we een aantal tips en tricks om toch positief te blijven en ook bij te komen. Op deze manier kom je gezond én positief de lockdown en pandemie door. Want alhoewel er heel veel dingen zijn die je momenteel niet kunt doen, zijn er gelukkig ook dingen die je wel kunt doen.

Blijf bewegen

Het is nu extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Veel bewegen draagt hier veel aan bij. Beweging zorgt er niet alleen voor dat je lichamelijk gezond blijft maar ook geestelijk. Je kunt een wandeling maken, een thuis-workout doen of een online yoga-sessie bijwonen. Let op je gewicht en probeer deze tijdens de pandemie op peil te houden.

Eet je weerstand omhoog

Wanneer je veel thuis bent en thuis werkt kan je dagritme flink in de war gegooid worden. Dit heeft ook zo zijn invloed op je eetpatroon. Naast slapen en bewegen kun je door gezond eten aan een optimale weerstand werken. Op deze manier heeft je lichaam ook een betere afweer tegen ziekmakende bacteriën en virussen.

Blijf mentaal fit

De verzorging van je geest is eigenlijk net zo belangrijk als de verzorging van je lichaam. We leven momenteel in een onzekere tijd, met zorgen over relaties, werk en inkomen. Probeer bijvoorbeeld dagelijks even te mediteren. Dit kan je ontzettend tot rust brengen en zorgen voor kalmte in je hoofd. Een andere tip is om af en toe te stoppen met het nieuws lezen. Constant nieuwe berichtgeving over de pandemie zorgt ook voor extra zorgen.

Ga er tussenuit

Op vakantie naar het buitenland is op dit moment helaas geen optie. Maar hotels zijn wel nog open. Alhoewel er natuurlijk niet zoveel leuks te doen is, kun je nog steeds bijkomen door een weekend naar een hotel te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een hotel zwolle centrum, of je kunt een andere stad in Nederland kiezen waar je nog nooit bent geweest en die je graag wilt ontdekken. De pandemie is zwaar maar er is licht aan het einde van de tunnel. De vaccinaties zijn begonnen en hopelijk kunnen we nog dit jaar weer terug naar normaal.