Auto verkoop: zo doe je dat!

verkoop auto

Auto verkoop? Hoe doe je dat snel en efficiënt? Ga je op zoek in je kennissenkring naar een geschikte koper of plaats je online een advertentie? Of kies je er liever voor om je auto te laten kopen door een opkoper? In deze blog zet ik de verschillende opties op een rij! 

Een opkoper vinden voor je auto 

Een snelle en efficiënte optie om je auto te verkopen is door deze op te laten kopen door een opkoper. Auto opkopers zijn bedrijven die zich er in hebben gespecialiseerd om particuliere auto’s te kopen. Auto opkopers hebben veel ervaring in de handel en weten daarom op basis van foto’s en aanvullende informatie wat ze willen bieden voor een auto. Een auto opkoper hoeft dus geen proefrit in jouw auto te maken. De meeste auto opkopers kunnen binnen 24 uur een bod neerleggen op jouw auto. Na het accepteren van dit bod, is je auto snel en efficiënt verkocht. 

Auto verkopen aan familie/kenis

Wellicht is er iemand binnen je familie-, vrienden- of kennissenkring die graag jouw auto overneemt. Je hoeft dan geen advertentie te plaatsen. Het nadeel van deze optie? Wat als jouw auto gebreken blijkt te hebben? 

Auto zelf particulier verkopen

Natuurlijk kun je ook zelf je auto particulier verkopen. Dit kan door een advertentie te plaatsen via een online marktplaats. Het plaatsen van een advertentie kost vaak geld en je staat beperkte tijd bovenaan de zoekresultaten. Bij een advertentie is het belangrijk om voor goede foto’s en een goede begeleidende tekst te zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *